Lokale kunstenaars kleuren Koudum

KOUDUM - De Koudumer feestweek gaat wat de kunst betreft alle voorgaande overtreffen. De eerste twee weken van september stelt het Galeriecollectief Koudum - bestaande uit het Beeldhouwcentrum, Galerie Kunst in Beweging, Lunch-Atelier, Galerie Lytse Skientme en Galerie 13 Manen, haar ruimte beschikbaar aan maar liefst twintig Koudumer kunstenaars.

Het gaat om uitingen in verschillende disciplines. Sommige kunstenaars zijn vertegenwoordigd op meerdere locaties tegelijk. Alle galeries zijn gevestigd in de Hoofdstraat.

Bovendien vindt deze twee weken een primeur in Koudum plaats. Op het Frieslandplein, bij de ingang van Galerie Kunst in Beweging, wordt een authentieke, mechanische sigarettenautomaat als cultureel erfgoed ingezet. De automaat wordt gevuld met 150 pakjes kunst die voor slechts 4 euro per pakje uit de automaat kunnen worden getrokken.

Dit naar een idee van Ro-Nalt Schrauwen, beeldend kunstenaar uit Tilburg. Kunstenares Reina Visser voert de coördinatie voor Leeuwarden, waar deze automaat vandaan komt.

De officiële expositieopening vindt plaats vanaf 17.00 uur op zaterdag 1 september bij het Beeldhouwcentrum, Hoofdstraat 4. Vanaf 17.30 uur openen ook de andere galeries hun deuren, waar bezoekers tot 19.00 uur de gelegenheid krijgen de kunstwerken te bekijken. De expositie is van donderdag 30 augustus tot en met zaterdag 15 september