Autocross terug in Koudum

KOUDUM - Na enige jaren van afwezigheid is de autocross in Koudum weer terug. Onder de naam Autocross Masters Koudum zullen de diverse klassen op 8 en 9 september weer op het terrein nabij de Galamadammen.

In 2013 is op dezelfde snelle baan de finale gereden om het NK autocrosskampioenschap. Met de hulp van Superklasse Noord is er een snelle en technische baan gemaakt die ongetwijfeld voor veel spektakel zorgt. Autocross Masters is een internationaal kampioenschap dat over zeven wedstrijdweekenden gereden wordt in Nederland en België. In totaal doen zo’n 250 tot driehonderd deelnemers mee.

De autosportliefhebber komt in Koudum volledig aan zijn trekken omdat er in elf klassen gereden wordt. Van zowel de junior klasse tot aan de supersprints en toerwagens toe. Ook de regiorijders uit onder andere ’t Heidenskip, Workum, Harich, Hindeloopen, Koudum en omstreken komen aan de start met dertig rijders in de regiostandaardklasse.

De start is op beide dagen om 9.00 uur en aan het eind van de middagen worden de finales gereden met na afloop de prijsuitreiking in de feesttent met muziek.