Friese Odyssee van het Nescio ensemble

REGIO - Met de Friese zeetjalk Vrouwe Johanna reist het 12-koppige muziekgezelschap van het Nescio ensemble langs Friese kustplaatsen om vrij toegankelijke concerten te geven voor een breed publiek.

Muziek en poëzie over zee en land zullen klinken op onverwachte plekken, zoals een museum, een scheepswerf en een verzorgingshuis.

Het Nescio ensemble is een professioneel strijkorkest, en bestaat uit klassieke muzikanten van de huidige tijd. Ze zijn op zoek naar nieuwe vormen voor het klassieke concert. Met passie en enthousiasme willen ze het publiek inspireren, en leren ze hen graag beter kennen. Friese dichters, zoals onder andere Tsead Bruinje, Syds Wiersma en Arjan Hut, dragen tijdens het concert voor uit eigen werk. Het repertoire van Nescio bestaat uit werken van Boccherini, Beethoven, Grieg, Janacek, Medeiros, Mendelssohn, Puccini en anderen. Met deze tour maken ze hun concerten bereikbaar voor velen, die normaal gesproken misschien niet met een klassiek orkest in aanraking komen. Na afloop gaan ze daarom graag in gesprek met hun publiek. Voor jong en oud is het inspirerend en bijzonder. De voorstellingen duren een uur tot anderhalf uur, en alle concerten zijn vrij toegankelijk.

Vanaf vrijdag is het ensemble met meerdere optredens in de buurt te bewonderen. Om 15.00 uur is een concert op het Museumplein in Hindeloopen, ‘s avonds om 20.00 uur gevolgd door een optreden op sportveld de Boppeslach in Gaast -bij slecht weer wordt uitgeweken naar de Hervormde Kerk. Een dat later, zaterdag 8 september, is verzorgingshuis De Finke om 14.45 het decor van het concert. Het avondconcert, wederom om 20.00 uur, is in de Nicolaaskerk in Stavoren.