Nieuwe datum en locatie voor OlieBOP

BOLSWARD OlieBOP verhuist, zowel qua datum als locatie. Het feest dat altijd rond de jaarwisseling werd gehouden, staat vanaf volgend jaar in maart op de kalender. Dan in de Groene Weide, de plek waar het achttien jaar geleden allemaal begon.

,,Het stabiliseren en laten groeien van de bezoekersaantallen is geen vanzelfsprekendheid. Dit vereist dat het bestuur tijdig inspeelt op de wensen en verwachtingen van de bezoekers en daarom heeft het bestuur besloten om een vernieuwing in gang te zetten. Wij merkten dat de intimiteit en interactie tussen de muzikanten en het publiek kwijt geraakt was. Het intieme gevoel met het publiek willen wij graag weer terug brengen en daarom keren wij dan ook terug naar de oorspronkelijke startlocatie”, voert het bestuur van BOP (Bolsward op Podium) op als reden.

,,De laatste week van een jaar is voor iedereen een drukke periode en veel mensen gaan dan ook nog op vakantie. Daarom hebben wij besloten om OlieBOP te verplaatsen naar de maand maart”, gaat het verder over de nieuwe datum.

,,Wat onveranderd blijft is dat de deelnemers enige maanden lang iedere week gaan oefenen om er een mooie avond van te maken. Wij zullen dit ondersteunen door hierbij professionele bandcoaches in te zetten. Dat betekent dat wij niet streven naar de absolute perfectie, maar dat wij graag iedereen de kans willen bieden om mee te spelen of te zingen. We willen de muziekscene weer in ere herstellen en zouden het mooi vinden als de zaal dan ook vol zit met publiek om ze aan te moedigen. Wij zijn tevreden als de muzikanten een topavond hebben gehad en de zaal gevuld is met publiek dat net zo enthousiast is als wij dat zijn.”