Yara de Boer (12) Nederlands kampioen hoogspringen

AMSTERDAM - Yara de Boer (12 jaar) uit Exmorra is afgelopen zondag Nederlands kampioen hoogspringen geworden tijdens de nationale d-spelen in Amsterdam. De atlete van Lionitas uit Leeuwarden was vooraf favoriet op dit onderdeel waarop ze een tweede plaats bezet op de nationale rangrijst. Op deze ranglijst was Yara de hoogstgeplaatste van de eerste jaars d-junioren.

Het Olympisch stadion vormde zondag het strijdtoneel van de nationale d-spelen. 600 atleten en atletes tussen de 11 en 13 jaar oud streden hierbij om de nationale titels bij het atletiek. Yara startte de dag met de series van de 60 meter horden. Met een prima race wist ze zich eenvoudig te plaatsen voor de finale. In deze finale was er kans op een medaille en die kans werd meteen gegrepen. Met een prima race en een persoonlijk record van 10.43 seconden werd het brons binnengehaald.

Dit was een mooie opsteker voor het hoogspringen waar ze voor de winst wilde gaan. Deze wedstrijd begon wat stroef met een misser op 1.40 meter, maar met foutloze sprongen op 1.45m en 1.50m nam Yara de leiding in de wedstrijd. Haar drie overgebleven tegenstandsters misten namelijk de eerste poging op 1.50 meter. Ook de tweede en derde poging werden door hen niet gehaald waarmee de overwinning een feit was. Yara wilde daarna nog graag haar persoonlijke record van 1.60 meter aanvallen, maar dit bleek er op deze dag niet in te zitten.

In september zal Yara nog uitkomen tijdens de finale van de landelijke clubcompetitie en ook staat het Nederlands kampioenschap meerkamp nog op de agenda. Met deze medailles en een kampioenschap op zak wordt hier met veel vertrouwen naar uitgekeken.