Bolswarder Vincent Bergsma met The Cool Quest in populair videospel

ZWOLLE - ,,Deze kunnen we ook weer van onze checklist afstrepen”, zegt Vincent Bergsma van The Cool Quest. De Bolswarder frontman is met zijn band te horen in het computerspel ‘NHL ‘19’, van het populaire Amerikaanse videogamebedrijf Electronic Arts.

Het nummer ‘Goodlife’ is opgenomen in de playlist van de nieuwste editie van het ijshockeyspel dat volgende week vrijdag uitkomt.

Maar hoe komt een Amerikaans miljoenenbedrijf uit bij een band uit Zwolle? Bergsma legt uit hoe de bal is gaan rollen. ,,Onze publisher BMG Talpa Music heeft een aantal van onze liedjes in beheer. Zij hebben het aangeboden bij BMG USA, hun collega’s in Amerika, en daar hebben ze weer connecties bij EA. Twee maanden geleden werd het concreet.”

En zo is de track, samen met elf andere liedjes, opgenomen als ondersteunde muziek bij het computerspel dat vorig jaar wereldwijd bijna een miljoen keer over de toonbank ging. En, bijkomend voordeel: de sport -en dus de game- is erg populair in Amerika en Canada. Onontgonnen gebied voor de Zwolse formatie. Bergsma verwacht niet direct uitverkochte zalen aan de andere kant van de oceaan, maar ,,het is een leuke kans om onze afzetmarkt daar te vergroten”.

En of hij zelf bekend is met het spel? ,,Ik heb het nog nooit gespeeld, maar we krijgen een exemplaar opgestuurd. Ik zet ‘m wel op het beginnersniveau”, zegt hij lachend.