Innovatief korfbalidee KV Westergo valt in de smaak bij KNKV

BOLSWARD - KV Westergo heeft een innovatief plan bedacht om de korfbalsport aantrekkelijker en gemakkelijker te maken. Een twee-tegen-twee spelvorm met één korf en zonder vaste lijnen: 2x2 KorfbALL

Dit initiatief bleek prachtig aan te sluiten bij één van de twee hoofdambities van het Koninklijke Nederlandse Korfbalverbond (KNKV): korfbal naar olympisch niveau én zoveel mogelijk mensen laten genieten van korfbal.

In het voorjaar van 2018 stelde het KNKV €100.000 uit het Innovatiefonds beschikbaar voor de uitvoering van innovatieve ideeën van verenigingen. KV Westergo diende het plan voor 2x2 KorfbALL in en in juni togen Doutsen Krol en Mirna Feddema van KV Westergo naar Zeist. Daar waren ze - met 9 andere clubs - uitgenodigd om het plan te komen pitchen. De experts van de beoordelingscommissie bleken al net zo enthousiast als de bestuursleden van KV Westergo.

Goed nieuws bleef dan ook niet uit: 2x2 KorfbALL mag doorontwikkeld worden met een mooie bijdrage uit het Innovatiefonds. Samen met experts van het KNKV werken enthousiaste leden inmiddels aan de uitwerking van het plan. Tijdens het EK Korfbal dat in oktober in Friesland gehouden zal worden, wordt 2x2 KorfbALL gepresenteerd aan het grote publiek. Op het schoolkorfbaltoernooi van 19 september krijgt de basisschooljeugd uit Bolsward en omstreken al de gelegenheid om kennis te maken met deze nieuwe, snelle korfbalvorm.