Makkum twee dagen windsurf-walhalla

MAKKUM - In het weekend van 15 en 16 september vindt in Makkum weer het jaarlijkse Windsurf Evenement ‘The RealTrip’ plaats.

The RealTrip is sinds 1995 een begrip in Nederland, een evenement waar professionals, amateurs en jeugd samen strijden op het water. Onder de ruim 200 deelnemers dit jaar opnieuw weer vele internationale en nationale toppers met onder andere wereldkampioenen Twan Verseput (Nederland) en Ethan Westera (Aruba), en Nederlandse Kampioenen Slalom Esther de Geus Ennio Dal Point en Jordy Vonk.

De toenemende populariteit van het event en de sterke stijging van het aantal deelnemers, zowel nationaal en internationaal, betekent een sterke stimulans voor de windsurfsport in Nederland. De organisatie is in handen van Stichting Beach to Beach en bestaat uit een groot team van vrijwilligers.

Ook voor de bezoekers die niet actief deelnemen aan het evenement is er volop actie. Het kleurrijke schouwspel van de honderden wedstrijddeelnemers op het water is natuurlijk al bijzonder om te zien, maar ook op de boulevard zijn er diverse activiteiten (onder andere een BMX Clinic en Outdoor Adventure) waaraan iedereen kan deelnemen.