Driedaags foodtruckfestival op Broereplein

BOLSWARD - Culinaire fijnproevers kunnen volgende week drie dagen lang hun geluk beproeven. Tijdens de eerste editie van Heerlijk Bolsward staan op het Broereplein drie dagen lang verschillende foodtrucks én er is muziek.

,,Goh, kun je dit niet eens in Bolsward organiseren?” Die vraag kreeg initiatiefnemer Asief William regelmatig als hij met zijn foodtruckfestival in Harlingen stond. Hij kreeg veel bezoekers uit Bolsward en omstreken en dat zette hem aan het denken.

Na enig gebrainstorm kwam hij tot de conclusie dat dit best wel mogelijk moest zijn. En dus is er volgende week het driedaagse festival Heerlijk Bolsward. Vanaf vrijdag 21 september staan op het Broereplein verschillende verrijdbare voedselstands, maar is er ook muziek. Voor de muzikale omlijsting zette Willam een één-tweetje op met Bolswarder Jeroen Toussaint. ,,Maar het wordt niet een muziekfestival”, benadrukt William. ,,Het is een feelgood-gebeuren met verrassende bands”, zo omschrijft hij het evenement.

Aan de jeugdige bezoekers is ook gedacht. ,,Ik heb een theatergezelschap uit Harlingen benaderd”, vertelt William. ,,Zij zorgen voor een interactief programme met de kinderen. En er zijn oud-Hollandse spelen.”

Het is de initiatiefnemer vooral om de sfeer te doen. ,,We hebben als motto: ‘niet gieten, maar genieten’. Het gaat echt om het samenbrengen van mensen. De vakantie is net voorbij, dus ze kunnen mooi verhalen delen. Het is heel losjes. Heel open.”

Het culinaire aanbod varieert van zoet tot pittig en van vlees tot vis.

William ziet deze eerste editie als soort ‘pilotversie’ ,Maar als het allemaal werkt, heeft Bolsward er een leuk festival bij”, besluit hij.