Sneker kiekt mooiste foto van Súdwest in Bolsward

BOLSWARD/SNEEK - Leo Visser uit Sneek heeft de fotowedstrijd die Súdwest-Fryslân uitschreef gewonnen. Hij kiekte de winnende plaat, verkozen uit vijftig uitzendingen, in de Kerkstraat in Bolsward.

(NB: bovenstaande afbeelding is slechts een deel van de foto. De complete afbeelding staat onderaan het bericht.)

Op de foto weerkaatst het licht fraai op de klinkers van de straat, met de natuurlijke lijnen en de contrastkleur van de huizen aan weerszijden als welkome aanvulling. Visser zag net een moeder met haar dochter langsfietsen. Het stadhuis prominent op de achtergrond maakt de compositie compleet.

Het geheel speelde zich af in het voorjaar, toen Visser een bezoek bracht aan Bolsward. ,,Ik zag hoe mooi het licht daar was”, vertelt de hobbyfotograaf. ,,Toen ben ik de volgende dag met camera teruggegaan en heb ik de foto gemaakt”.

Hij was één van de vijftig inwoners van Súdwest die een beeld inzond. De gemeente riep hiertoe op met de uitgifte van de nieuwe gemeentegids in het vooruitzicht. Daarin worden de winnende foto’s afgebeeld.

Dat Visser had gewonnen, hoorde hij op een bijzondere manier. ,,Ik had niks gehoord over de uitslag, maar ik was in de tussentijd verhuisd en op vakantie geweest, dus ik dacht misschien hebben ze het naar mijn oude adres gestuurd.” Hij besloot een mailtje te sturen. ,,Daarop hoorde ik dat ze net die ochtend de uitslag binnen hadden en dat ik had gewonnen. Een hele eer.”

Esther Smink werd tweede. Zij fotografeerde de zonsopgang bij Wommels. De topdrie wordt gesloten door Rebekka Hoekstra die de oud watertoren in Sneek vastlegde.

Alle inwoners van Súdwest-Fryslân krijgen de nieuwe gemeentegids in oktober thuisbezorgd.