Sander de Rouwe opnieuw lijstaanvoerder CDA Fryslân

LEEUWARDEN - Sander de Rouwe uit Bolsward is dé aangewezen kandidaat om lijsttrekker van het CDA te worden bij de provinciale Statenverkiezing van 2019 in Fryslân. De Rouwe was eerder in 2015 ook lijstrekker voor het Friese CDA en won toen met de partij de verkiezingen.Voor het nieuw te kiezen waterschapsbestuur wordt huidig bestuurder Bé de Winter voorgedragen als lijsttrekker. Beide verkiezingen vinden plaats op woensdag 20 maart 2019.

Het provinciaal CDA bestuur heeft beide bestuurders unaniem voorgedragen om de kandidatenlijsten van het CDA aan te voeren. De Friese leden stemmen op zaterdag 29 september over hun kandidatuur. Op woensdag 12 december stellen de Friese CDA leden de gehele kandidatenlijsten voor beide verkiezingen vast.

Theo Joosten, voorzitter CDA Fryslân: ,,Met Sander de Rouwe en Bé de Winter kiezen wij voor ervaren en krachtige lijstrekkers die goed bekend zijn. Beide kandidaten hebben de zaken goed voor elkaar, zich afgelopen jaren duidelijk bewezen en hun draagvlak binnen en buiten de partij is erg groot. Met Sander de Rouwe en Bé de Winter heeft het CDA opnieuw een winnende combinatie”.

De Rouwe: ,,Ik kijk er ontzettend naar uit om opnieuw campagne te voeren in onze provincie. In 2015 was ik nieuw, had ik veel ideeën en heel veel energie om daarmee aan het werk te gaan voor onze provincie. Die tijd is voorbij gevlogen, ideeën zijn acties geworden en de energie van toen is elke dag gebleven. Ik ben de partij erg dankbaar voor het enorme vertrouwen dat ik nu wederom ontvang. Dat vertrouwen ga ik met al onze geweldige kandidaten opnieuw aan de kiezer vragen én verzilveren”.