Bedrijfsschool De Vries Scheepsbouw Makkum levert beste praktijkopleider

MAKKUM - Fennigje van Leeuwen van De Vries Scheepsbouw Makkum is door samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) uitgeroepen tot de beste praktijkopleider voor mbo-studenten in de sector techniek en gebouwde omgeving.

Fennigje is binnen de bedrijfsschool van de Feadship-werf werkzaam als praktijkopleider timmeren. ,,Ik vind het mooi om bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling van leerlingen. Dit doe ik vanuit mijn vakkennis en door duidelijk en eerlijk richting hen te zijn. Daarnaast laat ik graag aan jongeren zien wat de jachtbouw te bieden heeft en werk ik mee aan activiteiten zoals Girlsday. Ik vind het een eer dat ik verkozen ben tot beste praktijkopleider van de sector”.

Het juryrapport roemt Fennigje als promotor en rolmodel en om haar bijdrage aan Girlsday. Op 19 november strijden de acht sectorwinnaars om de landelijke prijs en wordt ook het beste leerbedrijf verkozen.

De Vries Scheepsbouw Makkum, dat in 2015 reeds is verkozen tot beste leerbedrijf van het jaar, beschikt over zes collega’s die zorgen voor de begeleiding van stagiairs en BBL leerlingen. Binnen het bedrijf worden via de eigen bedrijfsschool momenteel 27 jongeren en volwassenen, dames en heren, in een leerwerktraject opgeleid tot de functie van meubelmaker, jachtschilder of constructiewerker.

Met de verkiezing van de beste praktijkopleider en het beste leerbedrijf van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 230.000 erkende leerbedrijven en 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.

Binnen de bedrijfsschool van De Vries Scheepsbouw worden in samenwerking met ROC Friese Poort Sneek opleidingen aangeboden in de richtingen metaal, werktuigbouw, schilderen en interieurbouw. Na het voltooien van de opleiding ontvangt de leerling een landelijk erkend diploma en gaat als aankomend vakman aan de slag op de werf of is klaargestoomd voor een baan in de regio.

De bedrijfsschool is onderdeel van de Yacht Builders Academy, een samenwerkingsplatform van onderwijsinstellingen, bedrijfsleven en overheden. Dit platform, waarbij 36 partners aangesloten zijn, biedt unieke jachtbouwopleidingen in Noordwest- Nederland voor jongeren en volwassenen.