Cliënten Talant maken voorstelling ‘De profylfoto van Klaas’

WOMMELS - Bewoners van Tywerthiem, een woonlocatie van Talant in Wommels, maakten samen met tekstschrijfster Sjoukje de Boer de theaterproductie ‘De profylfoto van Klaas’. Maandag is de try-out, volgende week de première in en rond de Grote Kerk in Wommels.

Het verhaal: De vlag op de kerktoren; dat is de profielfoto van Klaas. En hiervoor heeft deze boer uit Zweden een goede reden. Wommels is zijn geboortedorp. Hier groeide hij op. De vlag op de toren symboliseert een van zijn mooie jeugdherinnering. Zijn verhaal én die van vele andere bewoners en oud-bewoners vormen de rode draad in deze muzikale theaterproductie van Under de Toer.

Bewoners van Tywerthiem verzamelden veel van die verhalen. Hun verbeelding en eigenzinnige kijk op bijzondere gebeurtenissen in Wommels gaf Sjoukje de Boer volop inspiratie.

De productie gaat over verlangen, weggaan en terugkeren, over het groene gras, heimwee en keuzes maken. Maar ook over perceptie en werkelijkheid. ‘De profylfoto fan Klaas’ is een originele, relativerende en universele ode aan de verhalen van het geboortedorp van Klaas.

‘De profylfoto fan Klaas’ is te zien op 24 (try-out), 26, 28 en 29 september en op 3,5 en 6 oktober.