Ruim 80 sloepen aan de start tijdens 16e Slag om Makkum

MAKKUM - Stichting Riemen over en weer organiseert zaterdag voor de 16e keer de sloeproeiwedstijd Slag om Makkum. Dit jaar is de race genomineerd voor álle FSN klassen wat betekent dat er meer dan 80 sloepen uit heel Nederland aan de start zullen verschijnen. Voor publiek is de wedstrijd zeer goed te volgen vanaf de pier, de dijk en de boulevard.

De Slag om Makkum is een sloeproeiwedstrijd over een afstand van 15 km. Rond het middaguur vindt de eerste start plaats nabij de sluis in het dorp. Daar vandaan roeien de deelnemers over het Makkumer diep richting de kazematten van Kornwerderzand om vervolgens de meest zuidelijke boei ter hoogte van het ‘Gat van Gaast’ te ronden. Daarna varen de sloepen het Makkumerdiep weer in om ter hoogte van de sluis te finishen.

Na de finish is er in de haven volop tijd om na te kunnen praten over de toch altijd pittige wedstrijd. Marcel Kramer verzorgt de livemuziek in de feesttent, voor kinderen zijn er waterloopballen en een springkussen.

Na de finish is er in de haven volop tijd om na te kunnen praten over de toch altijd pittige wedstrijd. Marcel Kramer verzorgt de live muziek in de feesttent, zodat - voor wie nog energie heeft - de voetjes van de vloer kunnen. Voor kinderen zijn er waterloopballen en een springkussen aanwezig.