Open Dag Op ‘e Timpe en andere Hieslumer bedrijven

HIESLUM - Zorg- en leerbedrijf Op ‘e Timpe houdt op zondagmiddag 30 september een Open Dag. Vanaf 13.00 uur kunnen bezoekers met eigen ogen zien wat de medewerkers van Op ‘e Timpe zoal dagelijks op de Tempelreed 14 doen.

Er kan onder andere een kijkje worden genomen in de timmerwerkplaats, het creatief atelier en het restaurantgedeelte. Op het buitenterrein staan kraampjes, waarin een divers aanbod zelfgemaakte producten wordt gepresenteerd. Deze kunnen de bezoekers kopen. De begeleiding/medewerkers van Op ‘e Timpe en diverse vrijwilligers zijn aanwezig om alle vragen te beantwoorden en informatie te verschaffen over het reilen en zeilen van het zorg- en leerbedrijf. De Open Dag wordt verder opgeluisterd met hapjes en drankjes.

Op ‘e Timpe biedt op 30 september ook andere Hieslumer bedrijven de mogelijkheid om zich van 13.00 tot 16.30 uur te presenteren op het buitenterrein. Onder andere biologische groente- en fruitkwekerij MLOB (biedt mensen met afstand tot de arbeidsmarkt werkplek) en Modelvliegveld Hieslum geven acte de présence. In het kader van ‘Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018’ heet deze gezamenlijke Open Dag ‘Hieslum Haadstêd’.

Het event wordt afgesloten met een concert van het countryfolk-duo Harlequin Hovers in Muzykkafee DeVille, dat eveneens op de Tempelreed 14 is gesitueerd. Dit optreden begint om 17.00 uur.