De Blinkers winnaar schoolkorfbaltoernooi

BOLSWARD - Korfbalvereniging Westergo organiseerde vorige week voor de 38e keer het schoolkorfbaltoernooi voor basisscholen in Bolsward.

Ook dit jaar gebeurde dit onder prachtige nazomerse omstandigheden. Op dit toernooi speelden de groepen 5 tot en met 8 voor het eerst in viertallen in één vak en niet zoals voorgaande jaren in twee vakken. Voor de kinderen is het spelen in één vak veel uitdagender nu het spel veel sneller heen en weer gaat van korf naar korf. Er moet dan vlot geschakeld worden van aanvallen naar verdedigen en andersom. Bovendien wordt er in deze korfbalvorm veel meer gescoord.

Er werd weer in twee categorieën gespeeld: groep 5/6 en groep 7/8. In totaal hadden zich 23 teams opgegeven. Bij de jongste groepen waren de negen teams verdeeld over twee poules. Team Oranje Leeuwen (De Bron) won uiteindelijk de finale. Als tweede, derde en vierde eindigden Kanjers (Sint Maartenschool), Pittige Kittens (De Bron) en Strong Tank (Sint Maartenschool).

Bij de oudste groepen werden veertien teams verdeeld over drie poules. Twee teams scoorden er lustig op los in de poulewedstrijden en belandden na de gewonnen halve finalewedstrijden uiteindelijk tegenover elkaar in de finale. De Strijders (De Bron) en Blinkers (De Blinker) streden in een felle, maar sportieve wedstrijd om de winst. Alhoewel in deze gelijk opgaande wedstrijd team De Strijders veel mooie uitgespeelde scoringskansen kreeg, wist het maar 1 doelpunt te scoren. Tegenstander Blinkers deed dit wat beter en won met 3-1 de finale en mag voor De Blinker de wisselbeker 1 jaar in de prijzenkast houden.