Westergo kan korfbaltopper tegen Triaz niet naar zich toe trekken: 16-16

AMSTERDAM - De korfballers van KV Westergo hebben verzuimd om na 3 speelrondes de koppositie over te nemen van het Amsterdamse Triaz. Na vrijwel de gehele wedstrijd (ruim) voor gestaan te hebben, moest men na 60 minuten de punten delen. Het werd 16-16.

Om zo vroeg in het seizoen al te spreken van een topper is misschien wat vreemd, toch speelden afgelopen zaterdag de nummers 1 (Triaz) en 2 van de ranglijst tegen elkaar. Na de magere winst van vorige week, thuis op DOC (7-5) pakte Westergo het zaterdag anders aan tegen Triaz.

Twee afwezige dames werden vervangen door Tjitske van Dijk en Anoek Velting. Westergo moest even wakker worden, want het was Triaz wat de eerste voorsprong pakte (2-0). Na de vakwissel scoorden Franck Kort en Tjitske van Dijk snel achter elkaar. Dieuwke de Boer zette de 2-3 op het bord en de snel ingebrachte Bas Bosma zorgde voor 2-4. Toen Tjitske van Dijk 2-5 aantekende, zag het er erg goed uit voor de Bolswarders. Echter, binnen zo’n drie minuten stond Triaz alweer op 5-5. Tjitske van Dijk verzilverde een strafworp (5-6) maar meteen kwam Triaz weer langs zij (6-6).

Het lukte Westergo om een tandje bij te schakelen, en het spelbeeld herhaalde zich. Westergo kwam wederom drie doelpunten voor (6-9 door Bas Bosma, Tjitske van Dijk en Hedzer Eringa) maar opnieuw kwam Triaz terug, ditmaal tot 8-9. Hedzer Eringa maakte 8-10, maar het slotakkoord voor rust was voor de thuisploeg. Met een 9-10 voorsprong zochten de teams de kleedkamers op.

Meteen na rust leek Westergo een beslissend gat te slaan. Drie Bolswarder treffers op rij (Dieuwke de Boer, Bas Bosma en Franck Kort) zorgden voor een snelle 9-13 stand na rust. De 10-13 kwam op naam van Triaz en een lange doelpuntloze fase volgde. Triaz kon niet aanhaken, Westergo verzuimde uit te lopen, ondanks goed spel. Uiteindelijk maakte Tjitske van Dijk 10-14 maar Triaz antwoordde direct met 11-14. Bas Bosma leek het duel in het slot te gooien, met nog minder dan 10 minuten op de klok werd het 11-15.

Was het de spanning die toesloeg? Na vorig seizoen (zaal en veld) het hele seizoen onderaan te hebben gebungeld, kon Westergo nu de koppositie al ruiken. Triaz kroop dichterbij en kwam tot 14-15 terug. Met nog enkele minuten te spelen maakte Hedzer Eringa er 14-16 van uit een strafworp.

Maar de voorsprong kon niet vastgehouden worden. Westergo had moeite om het duel slim uit te spelen en bood Triaz de kans om langszij te komen: in de slotminuten werd het toch nog 16-16.

Teleurstelling aan de ene kant, maar ook na 3 duels al bijna even veel punten als heel vorig veldseizoen.

Zaterdag (15:30 uur) speelt Westergo opnieuw aan de andere kant van de Afsluitdijk. Dit keer is DTS uit Enkhuizen de tegenstander.