Burendag Bolsward: Boudewijnflat heeft eigen ‘Onderkomen’

BOLSWARD - Op initiatief van een aantal bewoners is de voormalige ruimte voor oud papier en fietsen in de Boudewijnflat omgetoverd tot een gezellige gemeenschapsruimte. De landelijke burendag 2018, afgelopen zaterdag, was de aanleiding tot dit gebeuren.

Met vereende krachten werd er schoongemaakt, gesausd en behangen. Op de burendag zelf werden zes tafels in elkaar gemonteerd en werd de ruimte verder aangekleed met wanddecoratie, boekenkast en planten.

Zaterdagmiddag opende ‘juf’ Hilly Visser, die de oudste bewoner van de flat is en tevens het langst in de flat woont, de gemeenschapsruimte. Zij knipte het lint door terwijl Tineke Hogenes de naam ‘Het Onderkomen’ onthulde. Daarna was er een gemoedelijk samenzijn met muziek, een hapje een drankje, broodjes en soep.

Alles werd georganiseerd door bewoners van het ‘stapeldorp’, zoals sommige bewoners de Boudewijnflat ook wel noemen De bedoeling is dat in nieuwe ruimte diverse activiteiten worden georganiseerd, zoals een workshop, koffieochtenden, spel- en kaartavonden.