SC Bolsward (zo) en Trynwâlden delen de punten in boeiend duel (2-2)

BOLSWARD - SC Bolsward (zo) begon zondag de competitie tegen Trynwâlden. In de laatste wedstrijd van vorig seizoen stonden beide partijen ook al tegenover elkaar en toen wonnen de gasten Trynwalden met 2-4.

De ambitieuze selectie van SC Bolsward de nieuwe trainer Arnold Haanstra heeft een positieve impuls gekregen door het doorstromen en het terugkomen van een aantal jeugdige Bolswarder talenten.

Ook bij het minstens zo ambiteuze Trynwâlden is er het één en ander veranderd doordat men bij Trynwâlden voor zondag heeft gekozen om prestatiegericht voetbal te spelen. Kortom: twee opponenten die spotten met de veel beschreven trends in het Friese ‘ voetballand’.

Na het beginsignaal van scheidsrechter Stel was het gelijk Trynwâlden dat het initiatief in handen nam. De gasten zetten vroeg druk onder leiding van hun goalgetter Ruurd Algra. De verdediging van SC Bolsward, bestaande uit Jesse Bons op rechts, Maxime Mulder en Özgür Akkus centraal en Sean Noorman op links had de grootste moeite met de fysiek sterke en veel loopwerk verrichtende spitsen. In de 9e minuut was het raak voor Trynwâlden: Algra twijfelde geen moment na een actie op de rand zestien en kogelde de bal onhoudbaar in de kruising bij Bolswarder goalie Demirci: 0-1.

Trynwâlden verzuimde in het eerste half uur van de wedstrijd de score verder op te voeren. De rush van eigen helft van Ruben Jellesma die stuitte op de keeper, was nagenoeg het enige wapenfeit van de Bolswarders in het eerste half uur.

Op slag van rust waren het toch de Bolswarders die wisten te scoren. Paul Huisman scoorde beheerst, na te zijn vrijgespeeld voor de keeper. Ruststand: 1-1.

Na de theepauze leken de rollen volledig omgedraaid. Het Bolswarder middenveld met Ruben Jellesma, Mounir Bouasrar en Ferdinand van der Zee kreeg de overhand en trok de wedstrijd naar zich toe.

In de 56e minuut scoorde Bouasrar uit een sublieme aanval. Na een prima steekbal van Romano Perridon en een voorzet op maat van Ferdinand van der Zee wist Bouasrar met een zweef kopbal tegendraads á la Bep Bakhuis (voor de oudere lezer wel bekend) de 2-1 binnen te koppen. Mounir leek de verjaardag van onze door supporters van Trynwâlden liefkozend “treitervlogger” genoemde Juryt Abma, zijn eigen verjaardag en alvast de overwinning van PSV op Ajax nog meer glans te geven. Nu was het in tegenstelling tot de eerste helft wachten wanneer SC Bolsward in plaats van Trynwâlden de knock-out uit zou delen.

Rond de 65e minuut werd via een vloeiende aanval spits Huisman bereikt, zijn geplaatste schot buiten het bereik van de keeper, kwam via de paal voor de voeten van Bouasrar die zich geen moment bedacht en hem vol op de pantoffel nam. Met een geweldige reflex wist keeper Dijkstra van Trynwâlden de 3-1 te voorkomen.

Met de ingebrachte verse krachten Lorenzo Lemmers, Harmen Anema en Osman Bozkurt voor respectievelijk Sjoerd Breeuwsma, Romano Perridon en Sean Noorman bleven de Bolswarders op jacht naar de bevrijdende 3e treffer.

Was het dat SC Bolsward in de eerste helft uit het niets tegen de verhouding in scoorde, nu was het Trynwâlden dat onverwachts mocht juichen. In de 86e minuut mocht door een twijfelmomentje in de verdediging van de Bolswarders, Algra alsnog zijn tweede treffer bijschrijven: 2-2.

In de resterende minuten zond de prima leidende scheidsrechter Stel nog een speler van Trynwâlden eerder onder de douche voor een domme overtreding op de middenlijn maar dit zou geen invloed meer hebben op de uiteindelijke uitslag van de wedstrijd.

Beide kampen konden na afloop vrede hebben met de uitslag gezien het vertoonde spelbeeld van beide teams over de gehele wedstrijd.

Zondag 30 september speelt SC Bolsward uit tegen SC Franeker. Aanvang: 14.30 uur.