FOTO’S | 250 deelnemers overwinnen hindernissen bij Obstacle Run Bolsward

BOLSWARD - 250 Deelnemers gingen zondag de strijd met de hindernissen aan tijdens de tweede editie van de Obstacle Run. Door het water, over springkussens en via netten over de sloot legden zij een parcours af dat rond de Ugolaan was uitgezet.

Thomas van Zuiden van de organiserende stichting BES (Bolswarder Evenementen Stichting) kijkt tevreden terug: ,,Het was goed. Gelukkig kwam de regen pas om half 5. Toen waren de meesten al binnen. Het ging wat dat betreft vlotter dan vorig jaar.” Het was voor het tweede jaar dat de Obstacle Run plaatsvond. Deze werd vorig jaar geïntroduceerd als ‘opvolger’ van de slootloop. Een aantal zaken -het inschrijven en betalen bijvoorbeeld- liep dit jaar beter. ,,Het eerste jaar is het toch even aftasten”, aldus Van Zuiden.

Zondag kreeg hij veel hulp van familie, maar ook leerlingen van het Marne college hielpen een handje. ,,Echt top!” In de voorbereidende fase zou hij echter wel wat meer ondersteuning kunnen gebruiken. ,,Ik heb nu veel zelf geregeld, samen met mijn familie. Dat kost veel tijd en energie.” Belangstellenden kunnen mailen naar info@obstaclerunbolsward.nl.

Foto’s: Henk Tigchelaar.