Nazomerconcert Workum met Judith Sportel en Laus Deo

WORKUM - De St. Gertrudiskerk in Workum is zaterdagavond het decor voor een concert van het Nederlands Concert Mannenkoor (NCM) en het Workumer Chr. Mannenkoor Laus Deo.

Het Nederlands Concert Mannenkoor bestaat uit ruim 100 ervaren zangers, die uit heel Nederland komen. De zangers zijn veelal lid van een plaatselijk of regionaal koor. Muzikale begeleiding van dit nazomerconcert is in handen van André van Vliet, orgel en Jan Lenselink, vleugel.

Het repertoire bestaat naast religieuze liederen, spirituals en klassieke werken ook uit gedeelten van opera’s, musicals en andere vormen van lichte muziek.

De sopraan Judith Sportel verleent met vaste regelmaat haar medewerking aan NCM-concerten in den lande. NCM-tenor Folkert Vreeken is bekend vanwege zijn forte-tenor klinkende stem. Ook dit Nazomerconcert wordt gepresenteerd door Liesbeth Reijerkerk, presentatrice van het Nederlands Concert Mannenkoor.

Het Chr. Mannenkoor Laus Deo Workum, met dirigent Gerrit de Vries, verleent medewerking aan dit gezamenlijk Nazomerconcert met hun vaste begeleidster Cobie Hofman-Heida, piano. Ook Doede Hoekema als eerste tenor neemt enkele coupletten solo voor zijn rekening.

Kerk open vanaf 19.00 uur – info www.lausdeoworkum.nl.