Kinderboekenweek 2018 heeft als thema ‘Vriendschap’, voorstelling in Bieb Bolsward

BOLSWARD - Het thema van de Kinderboekenweek, die duurt van 3 tot en met 14 oktober is dit jaar ‘Vriendschap’.

In de bibliotheken wordt de Kinderboekenweek feestelijk geopend op woensdag 3 oktober van 15.00 tot 16.30 uur. Er zijn verschillende gezellige activiteiten te doen zoals vriendschapsbandjes maken, taartjes versieren, tekenen à la Appel en een poëziegedichtje schrijven. Het is voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar en de toegang is gratis. De opening wordt samen met de studenten van de Friese Poort georganiseerd.

Daarnaast kunnen kinderen van 3 tot 8 jaar in iedere bibliotheek van Mar en Fean komen kijken naar het kindertheater van Poppa P. In Bolsward is deze voorstelling op 12 oktober om 15.00 uur.

Speciaal voor de Kinderboekenweek schreef hij een boeiende en soms spannende voorstelling over ‘nerdy’ Proffesor P, die een computer maakt omdat hij geen vrienden heeft. De Prof heeft het heel gezellig met ‘Robbie de laptop’ tot deze een virus krijgt en het ziekenhuis niks meer voor hem kan doen...

In de Kinderboekenweek bezoeken 9 kinderboekenschrijvers bibliotheken Mar en Fean. Op een leuke manier introduceren zij de Kinderboekenweek aan de leerlingen. De leesconsulenten van de bibliotheken bezoeken bijna 6000 kinderen op school of in de bibliotheek voor groepsbezoeken rondom (prenten)boeken en voor andere boekpromotie.