Kleding-inzameling in Bolsward en Witmarsum

BOLSWARD/WITMARSUM - In Bolsward en Witmarsum wordt vrijdag kleding ingezameld in het kader van ‘Sam’s Kledingactie’. De netto-opbrengst van de ingeleverde kleding komt ten goede aan het onderwijs in de crisisgebieden in de Centraal Afrikaanse Republiek.

In Bolsward kan de kleding tussen 10.00 en 12.00 uur ingeleverd worden aan de Samuel van Haringhouckstraat 16, in Witmarsum -dezelfde tijd- is het inzamelpunt op Merkelân 16.

De opbrengsten van de ingezamelde kleding gaat voor de tweede helft van 2018 naar een bijzonder project in de Centraal Afrikaanse Republiek. De Centraal Afrikaanse Republiek is een straatarm land midden in Afrika met bijna 5 miljoen inwoners. Het land wordt al jaren geteisterd door burgeroorlogen en het is ontwricht door aanhoudend geweld. Bijna een miljoen mensen is hun huis ontvlucht en leeft als vluchteling. Bijna de helft van de bevolking heeft structureel te weinig voedsel, twee derde heeft geen toegang tot schoon drinkwater en gezondheidszorg. Onder deze zware omstandigheden schiet het onderwijs tekort.

Sam’s Kledingactie zamelt al 50 jaar kleding in voor Mensen in Nood. Samen met honderden vrijwilligers wordt jaarlijks honderdduizenden kilo’s kleding ingezameld. De netto-opbrengst van de kleding wordt besteed aan hulpprojecten over de hele wereld.