Laatste streekmarkt in Hemelum op 7 oktober

HEMELUM - De laatste streekmarkt van dit jaar op de Flinkefarm in Hemelum is op zondag 7 oktober. Een markt met lokale producenten, muziek en foodtrucks.

De Flinkefarm heeft hard gewerkt om een mooie collectie producten samen te stellen die ook na de streekmarkt leverbaar zijn. Van Friese kaas tot limoncello uit Pingjum. Van kraakverse granola tot ambachtelijke jam. Alles om te ‘overleven’ tot de eerste editie van 2019.

Naast de bekende streekmarkt-helden zijn er op 7 oktober ook een aantal bijzondere activiteiten. Omdat het de maand van de oogst is, komen de ‘vrienden van het fruit’ langs. Zij weten alles over fruitbomen en vertellen er graag meer over.

Voor de actieve gasten is Piter Dykstra aanwezig. De natuurgids neemt belangstellenden mee de Fûgelhoeke in. Een prachtige wandeling van twee uur, waarbij de deelnemers meer te weten komen over de natuur.

Voor de kinderen is er een workshop pottenbakken. Vieze handen krijgen van de klei om vervolgens hun eigengemaakt potje mee naar huis te nemen.

Ook de livemuziek ontbreekt deze editie niet: Chris Egbers en Njiske komen naar Hemelum voor de muzikale ondersteuning.

De markt duurt van 10.00 tot 17.00 uur.