Jubileumconcert 25 jaar Skomjend Wiid

BOLSWARD - Het Bolswarder shantykoor Skomjend Wiid bestaat 25 jaar. Het jubileumconcert in het Marne Theater wordt zondag 14 oktober een echt Bolswarder feestje dankzij de medewerking van CMV Oranje en de coverband The Beatles Sessions. Geert van Tuinen presenteert het programma.

Het is 25 jaar geleden dat dit Bolswarder shantykoor werd opgericht als een eenmalig initiatief op het Heamiel in 1993. Het optreden smaakte naar meer, het koor groeide uit tot een hechte groep zangers en muzikanten. Skomjend Wiid wordt geleid door dirigente Margriet Lemmens

Naast het eigen repertoire van Skomjend Wiid worden deze middag veel nummers van de Beatles gespeeld en gezongen. Waarom? Het is tijdloze muziek. Aantrekkelijk voor het doorgaans wat oudere shantypubliek, maar daarnaast ook voor de jongere generatie die de Beatles weer ontdekt. Dat blijkt wel uit de succesvolle Bolswarder ‘Beatlesband’ die louter uit jonge muzikanten bestaat.

Zowel Skomjend Wiid als The Beatles Sessions en CMV Oranje brengen solo en en samen een aantal nummers. Het programma wordt afgesloten met een gezamenlijk, meeslepend slot

Voor het concert is een gevarieerd programma samengesteld. Tijdens een Beatles-medley wordt het publiek uitgenodigd om mee te zingen. De teksten van de nummers verschijnen op een groot scherm.

Het concert begint om 14.30 uur, de zaal is open om 14.00 uur. Toegang is gratis.