Philafit: opening fitnessruimte tijdens 10-jarig jubileum van woonlocatie Looiersbuurt

BOLSWARD - Tijdens het 10-jarige jubileumfeest van Philadelphia woonlocatie Looiersbuurt is vrijdag een splinternieuwe fitnessruimte geopend voor de bewoners. Een ruimte die speciaal is aangepast aan de bewoners van deze locatie. Met een bezoek van Piet Paulusma, tot vreugde van velen, werd de gym vol trots gepresenteerd aan bewoners en hun ouders.

Een toegankelijke fitnessruimte was een lang gekoesterde wens. Sporten is vaak een grote stap voor mensen met een verstandelijke beperking. Daarom dienden medewerkers Christa en Geeske een aanvraag in bij Vermilion Energie. Samen met de bewoners realiseerden ze de fitnessruimte.

Tijdens een feestelijke barbecue, met als hoogtepunt het bezoek van Piet Paulusma, werd op 28 september de fitnessruimte met trots door de bewoners aan de aanwezige familieleden en vrijwilligers gepresenteerd. Alle bewoners mochten hun idee voor een naam voor de ruimte inleveren. De winnende naam werd bedacht door bewoonster Margreet: Philafit.

Looiersbuurt is een woonlocatie voor mensen met een verstandelijke beperking in het centrum van Bolsward. Samen met vrijwilligers uit Bolsward en omstreken worden er regelmatig leuke activiteiten ondernomen.