Discotheek De Prins in Bolsward sluit noodgedwongen de deuren

BOLSWARD - Discotheek De Prins in Bolsward gaat niet meer open. Al in maart van dit jaar is een waterleiding gesprongen, met grote schade tot gevolg. De uitgaansgelegenheid is sindsdien niet meer open geweest. Nu valt het doek definitief.

,,Er was zo veel schade, met name aan de geluidsinstallatie, dat we in overleg met de pandeigenaar hebben besloten er mee te stoppen”, zegt Willem Adema, eigenaar van De Prins. ,,We zagen het niet zitten om weer helemaal van nul af aan te beginnen.”

Adema baalt. ,,Het ging best goed”, verklaart hij na een moeizaam begin. De ondernemer nam de zaak zo’n tweeënhalf jaar geleden over en deed toen al de nodige aanpassingen aan het pand. ,,Ik denk dat we bewezen hebben dat je hier iets van kunt maken, als je dat echt wilt. Dan moet je er wel veel tijd insteken.”

,,Het is voor Bolsward geen goede zaak dat dit gebeurt”, gaat hij verder. ,,Heel vervelend. We waren net op het punt dat ‘t leuk was om hier te ondernemen en dan ineens houdt het op. Maar hier is niks aan te doen. Dit is overmacht.”

Het is vooralsnog onbekend wat er met het pand gebeurt.