Zwaarbevochten overwinning SC Bolsward (zo) op Geel Wit

BOLSWARD Nadat pupil van de week Teije Stor zondag het net wist te vinden, mochten de grote mannen van SC Bolsward en koploper Geel Wit vervolgens onder leiding van scheidsrechter Jager uit Hoogezand aan de wedstrijd beginnen.

De gasten van Ameland zijn gebonden aan boottijden, waardoor de wedstrijd om 14.00 uur begon.

Na de iets teleurstellende wedstrijd van vorige week uit bij Franeker, had trainer Arnold Haanstra enkele wijzigingen aangebracht in de basisopstelling. Dit had zeker zijn uitwerking, want SC Bolsward ‘stond’ er vanaf het begin. Er werd kort gedekt, fel de duels aangegaan en er stond duidelijk een team dat voor een goed resultaat ging.

De 1-0 ontstond uit een mooie aanval opgezet door aanvoerder Mounir Bouasrar die eindigde bij keeper Ben Douwsma van Geel Wit. De actie die de keeper maakte om deze aanval te stoppen werd in de ogen van de scheidsrechter beoordeeld als overtreding, waardoor de bal op de welbekende stip kwam te liggen. Tegen de zogenaamde wetten in van de voetbalsport ging diezelfde Mounir achter bal staan. De keeper ging naar rechts en de bal ging naar links keurig in het netje, waardoor de 1-0 op het scorebord kwam.

Vervolgens bleef Bolsward goed door voetballen, maar kwam het niet tot veel kansen behoudens twee pogingen van Sahan Demirbas; iets teveel twijfel bij de vervolgactie en een te gehaast ingeschoten bal. Tussen deze twee acties had Geel Wit pas in de 25e minuut hun eerste kans, die goed gepakt werd door keeper Chris Marijt.

Helaas ging na een gedwongen wissel bij Geel Wit het spel bij Bolsward achteruit en werden er minder duels gewonnen en werd ook minder de aanval gezocht en doordat ook Geel Wit ook niet echt aandrong, behoudens enkele fysieke acties van de spits bij de eilandbewoners, viel er niet veel meer te genieten.

De tweede helft begon met een aandringend Geel Wit, wat resulteerde in een schot op de lat in de 57e minuut en biet veel later een vrije trap op een gevaarlijke plaats, die in de muur geschoten werd en nog een keurige redding van de keeper in de 64e minuut.

Door dit aandringen ontstonden er enkele countermogelijkheden voor SCB, waarvan de grootste voor Paul Huisman in de 72e minuut was, maar deze werd keurig gered door de keeper van Geel Wit.

De slotfase werd nog aangegrepen om middels wat opstootjes de druk nog meer op te voeren in het strafschopgebied, maar door een puike redding van keeper Marijt in de laatste seconden werd de 1-0 over de streep getrokken.

Al met al een mooie overwinning van Bolsward, waardoor men gelijk weer aansluiting heeft gevonden en men nu het vizier naar boven kan richten. Om te beginnen zondag met een uitwedstrijd bij Friesland uit Leeuwarden.