Korfballers Westergo en Lemmer delen de punten na spannend slot

BOLSWARD - Na twee keer 30 enerverende minuten stond er een 15-15 eindstand op het scorebord. Voor Westergo zal dit ongetwijfeld als verlies hebben gevoeld; de ploeg stond vrijwel de hele wedstrijd aan de goede kant van de score, maar na het laatste fluitsignaal werden de punten tóch gedeeld. Dat had Westergo alleen maar aan zichzelf te wijten.

Westergo begon in de vertrouwde basisopstelling, alleen op de bank was de coaching nu in handen van Nik van der Land. Johannes Miedema had verplichtingen met Mid-Fryslan 1. Al in de eerste aanval lukte het Westergo om tot scoren te komen. Hedzer Eringa promoveerde zijn eerste schoten meteen tot doelpunten, maar ook Lemmer hoefde niet lang op de eerste treffer te wachten (2-1). Via Franck Kort (strafworp) werd het 3-1. Lemmer was niet voor niets naar Bolsward gekomen en beet fel van zich af. Het werd een fysiek duel, maar nooit hard. Scheidsrechter De Boer (Spannum) hield de boel geroutineerd onder controle.

Via een mooie actie scoorde Franck Kort 4-3 en vergat daarna een strafworp te verzilveren, om het gat weer naar twee te brengen. Lemmer profiteerde meteen en maakte 4-4. Na een goede actie van Dieuwke de Boer kon Catharina Nijholt afronden en onder de korf was Menno Defilée trefzeker (6-4).

Lemmer kwam opnieuw terug en zelf op voorsprong (6-7). Later bleek dat dit ook de enige voorsprong voor de gasten zou zijn. Hedzer Eringa schoot zijn derde binnen (7-7) en Harmjan Tienstra zorgde weer voor een kleine voorsprong. Toch kwam Lemmer weer terug, bij 8-8 werden de kleedkamers opgezocht.

Snel na rust leek Westergo definitief afstand te nemen van Lemmer. Hedzer Eringa bracht de stand eigenhandig op 10-8 (afstand en strafworp), Lemmer klampte even aan (10-9) maar treffers van Harmjan Tienstra en Hedzer Eringa (strafworp) zorgden voor een gat van drie doelpunten. Westergo had de fase daarna even geen grip op de gasten, die zich terug knokten naar 12-12.

Met enkele wissels aan beide kanten probeerden de coaches het duel naar zich toe te trekken, maar de ploegen gaven elkaar in de slotfase geen duimbreed toe.

Met zijn zevende treffer scoorde Hedzer Eringa 13-12, maar meteen deed Lemmer weer iets terug. Ook Mirna Feddema schoot raak van afstand (14-13) maar ook nu antwoordde Lemmer zeer snel met de gelijkmaker. Bij het ingaan van de laatste minuut verspeelden beide teams de bal. Met nog 13 seconden op de klok zorgde Hedzer Eringa met zijn achtste doelpunt voor de bevrijdende 15-14. Het duel leek beslist, maar via een ultieme poging van Lemmer werd het toch nog 15-15.

Voor Westergo voelde het als een verloren punt, na vrijwel het gehele duel voor te hebben gestaan. Ook gezien de uitslagen van de overige duels was er bij winst een hele goede stap gezet. Westergo blijft, samen met Lemmer, Joure en Triaz nu gedeeld tweede (allen 5 punten). DTS (E) voert de ranglijst aan met 8 punten uit 5 duels..