Concert Amsterdams Trio 258 in Laurentiuskerk Kimswerd

KIMSWERD - Het Amsterdamse Trio 258 treedt op zondag 21 oktober op in de Laurentiuskerk in Kimswerd. Het concert begint om 15.30 uur. , ’s middags vanaf 15.30, treedt het

Trio 258 bestaat uit pianiste Lestari Scholtes, violist Eduardo Paredes Crespo en cellist Leonard Besseling, drie bevlogen musici met een rijke kamermuziekhistorie in binnen- en buitenland. Het pianotrio kwam tot stand aan de Keizersgracht 258 in Amsterdam, waar de vader van cellist Leonard Besseling instrumenten bouwt en waar ook zijn cello is gemaakt.

Het Trio trad op in onder andere het Koninklijk Concertgebouw, in het Muziekgebouw Eindhoven en in tal van andere locaties in en buiten Nederland en ook in diverse NPO Radio-4 programma’s. Het is voor het eerst dat dit trio naar Kimswerd komt.

Het repertoire van het trio varieert van Haydn tot Pärt, maar men heeft een bijzondere voorkeur voor het romantische repertoire. Voor het concert in Kimswerd staan pianotrio’s van L.van Beethoven ,P.I.Tsjaikovsky , S.Rachmaninov en F.Kreisler op het programma.