Expeditie Eiland in Theater

SNEEK - Theater Sneek biedt de komende dagen de Ashton Brothers, Louise Korthals en de musical Expeditie Eiland. Tryater speelt Dorp Europa in de productiehal van Fisher Edelstaal.

Nadat ze hun spektakelshow Enfants Terribles al meer dan 300 keer speelden in binnen- en buitenland en na het grote succes van hun ‘Ashtonia, het waanzinnigste land van het land’ komen de Ashton Brothers donderdag 18 oktober gewoon nog een keer terug in het Theater Sneek.

Eeuwenlang werden de best bewaarde geheimen van circusfamilies over de hele wereld zorgvuldig van generatie op generatie doorgegeven. Totdat ze terecht kwamen bij de grootste kinderen van de theaterwereld: de Ashton Brothers. Zij doopten de gevaarlijkste acts, de vreemdste trucs en de meest hilarische nummers om tot een bonte mix van muziek, acrobatiek en regelrechte tovenarij.

Tryater komt vrijdag met Dorp Europa naar Sneek. Speellocatie Fisher Edelstaal aan Lorenzstraat 9. Negen dorpelingen zingen, spelen, dansen en vertellen in geuren en kleuren en in alle talen die ze machtig over het meisje dat al zo lang in verwachting is.

Louise Korthals staat zaterdag in de Noorderkerkzaal met de Try-out van Alles is er in het Theater. In Alles is er gaat Korthals de muzikale confrontatie aan met alles. Schuurt ze langs de rafelranden, schaduwkanten en zonovergoten momenten van mateloze levens en onbeperkte mogelijkheden. Waarom je hoofd boven water houden als je ook in bad kan liggen? Alles is er tenslotte. Of toch niet?

De try-out van de musical Expeditie Eiland met John Buijsman, Ferry Doedens, Lone van Roosendaal en vele andere is zaterdagavond en zondag om 14.30 uur te zien. Drie compleet verschillende gezinnen gaan op jacht naar hun geluk door zich op te geven als kandidaat voor het splinternieuwe televisieprogramma ‘Expeditie Eiland’.

Het volkse gezin Ten Kate, het wat omhooggevallen gezin Van Stirum-Vinkesteijn en het wat ingedutte gezin Kuipers leggen hun lot in handen van presentator Ruud Salomons. Aanvankelijk is iedereen gericht op de winst. De hoofdprijs is dan ook niet misselijk: de winnaar wint het eiland en een geldbedrag van 1 miljoen euro. ‘Expeditie Eiland’ is een spannende en schurende komische musical met een vette knipoog naar ‘Expeditie Robinson’.