SC Bolsward (zo) delft het onderspit tegen fysiek sterker Friesland

LEEUWARDEN - SC Bolsward speelde zondag in een ongekende oudewijvenzomer zijn vierde wedstrijd, uit gen LVV Friesland. In het matige duel voor meer trouwe Bolswarder toeschouwers dan van de thuisclub ging de thuisclub met hun welbekende speelwijze, toch met de punten aan de haal, de Bolswarders waren vooral in aanvallend opzicht onmachtig en besluiteloos.

Na een slap begin van beide ploegen en met over en weer veel foutieve en onnauwkeurige inspeelballen was het aanvoerder Ozgur Akkus van de Bolswarders die na zo’n foutje alleen op de keeper af mocht gaan. In plaats van rustig een hoekje uit te kiezen en een geplaatst schot af te leveren, schoot Akkus recht op de keeper.

Ook keeper Rob Marijt van de Bolswarders zag tot tweemaal toe een speler van Friesland voor zich opdoemen, maar ook zij bleken het vizier niet goed te hebben staan en leverden slechts vuurpijlen af. Friesland probeerde door fysiek de beuk erin te gooien het spel van Bolswarders te ontregelen en trok zo enigszins het spel naar zich toe. Rond de 30e minuut opende de thuisploeg de score. Met een te nemen vrije trap gingen al de grote mannen van Friesland mee naar voren, Marijt pareerde het schot van Boschloo in eerste instantie nog wel, maar al dan niet in buitenspel positie tikte Veenstra de bal simpel binnen. In het verdere verloop van de eerste helft viel er verder niets noemenswaardigs te noteren en zo ging de thuisclub met een 1-0 voorsprong de rust in.

Door de inbreng van Ruben Jellesma en Sjoerd Breeuwsma kregen de Bolswarders iets meer grip op de wedstrijd. Eerst was er Akkus die met een schot het aluminium raakte en korte tijd later vond de verder onzichtbare Paul Huisman de keeper op zijn weg.

Friesland toonde ondertussen geduld, speelde hun geliefde spelletje en probeerde in de omschakeling via de crosspass hun spitsen te bereiken. Rond de 20e minuut in de tweede helft was er een scrimmage voor de goal van de Bolswarders, de afvallende viel voor de voeten van de mee naar voren gekomen back Ghandy die zich geen moment bedacht, de bal verdween via de handen van keeper Marijt in de bovenhoek: stand 2-0.

Luttele minuten na de treffer was het Bolsward dat via Ferdinand van der Zee tot tweemaal toe de kans kreeg om de aansluitingstreffer te maken. Het eerste schot van de jongeling werd gestopt door de keeper en in de rebound met de keeper al in geslagen positie mikte van der Zee net iets te hoog en scheerde de bal over de lat.

Het geloof in een goede afloop ebde langzaam weg bij de Bolswarders en in de 86e minuut schoot Boschloo de derde treffer voor de thuisclub op het scorebord.

Zondag speelt SC Bolsward thuis tegen alweer een Leeuwarder opponent: Nicator. Ook deze club schuwt in de regel het fysieke duel niet, dus SC Bolsward kan zijn borst maar vast nat maken. De aanvang is 14.30 uur.