Restaurant ‘It Ferhaal’, eetbelevenis op idyllische locatie

ALLINGAWIER - In het prachtige authentieke terpdorpje Allingawier ligt, onberoerd door de tijd, het enige originele kleine openluchtmuseum van Friesland. Een plek waar de geschiedenis van Friesland tot leven komt en waar je de verhalen van vroeger voelt rondzingen. Onderdeel van dit museum zijn onder meer een rond het jaar 1700 gebouwde kop-romp boerderij, een bakkerij, een smederij en een schilderswerkplaats.

Te midden van deze oude ambachten is sinds kort ook restaurant “It Ferhaal” te vinden, een sfeervolle eetgelegenheid in een compleet verbouwde vrijstaande dubbele schuur, met een prachtige serre en uitzicht rondom. Vanuit de open keuken worden verrassende nieuwe gerechten geserveerd die gebaseerd zijn op de Nieuwe Friese Keuken; lekker, lokaal en streekgebonden. Er wordt gekookt met respect voor de ingredienten, de herkomst, producenten en mensen. Gezond, vers en eerlijk eten, bereid zonder chemische hulpmiddelen, in de traditie van de Nederlandse eetcultuur, gecombineerd met internationale ingrediënten. Dat én de idyllische locatie zorgen ervoor dat gasten optimaal kunnen ontspannen en ondertussen genieten van een fantastische eetbelevenis.

Daarbij is It Ferhaal de perfecte locatie voor een vergadering, bedrijfsuitjes, presentaties of voor een eigen feestelijke gelegenheid. Museumdorp Allingawier biedt talloze faciliteiten waarbij het restaurant steeds garant staat voor een gezellig ontvangst en natuurlijk ‘lekker ite en drinke’. Denk naast het museum bezoeken bijvoorbeeld aan familiefeestjes, trouwerijen, teambuilding, workshops of tentoonstellingen. Uiteraard kunnen dergelijke arrangementen ook buiten de vaste openingstijden van het museum om geboekt worden.

Nieuw is de mogelijkheid tot het maken van een dagtocht met het schip De Sterna. Deze bijna veertien meter lange Lemster Aak ligt in de opvaart bij het museum en kan zowel los of als onderdeel van een (eet)arrangement geboekt worden.

Natuurlijk is er ook voor de kinderen genoeg te beleven. Buiten het ontdekken en kunnen leren over oude ambachten is er ook genoeg ruimte voor ander vertier. Het kabouterpad, een speelweide, de mogelijkheid om vlotten of hutten te bouwen, of lekker een stukje roeien zorgen voor urenlang speelplezier.

Voor info en openingstijden www.itferhaal.nl of www.hetfriesemuseumdorp.nl