SC Bolsward (zo) wint terecht van Nicator: 3-1

BOLSWARD Bij SC Bolsward stonden zondag drie thuiswedstrijden op het programma en allen werden gewonnen. Het tweede en derde staan zonder puntenverlies bovenaan, ook het vierde is nog ongeslagen en SC Bolsward Zo1 draait goed mee in de derde klasse.

Zondag kwam Nicator op bezoek. De wedstrijden tegen de Leeuwarders kenmerken zich altijd door veel strijd en dat was ook deze editie het geval. Na 90 minuten stapte SCB terecht als winnaar van het veld (3-1).

De thuisploeg begon fel aan de wedstrijd en na tien minuten maakte Paul Huisman de 1-0. Een lange diepe bal werd goed op waarde geschat door Huisman en hij omspeelde de Nicator-keeper. Na de 1- 0 kreeg Nicator een licht overwicht en kregen zij meerdere goede mogelijkheden. Een fout op het middenveld van SCB werd net niet afgestraft door Nicator. Eén op één kwam SCB-goalie Chris Marijt als winnaar uit de strijd.

Toch kwamen de bezoekers vlak voor rust op 1-1. Wederom een fout op het Bolswarder middenveld leidde de 1-1 in. De bal werd diep gespeeld op de rechtsbuiten en diens voorzet werd op schitterende wijze binnen gekopt. De 1-1 was tevens ruststand en dit was een goede weerspiegeling van de wedstrijd tot dan toe.

De tweede helft was overduidelijk voor het team van trainer Arnold Haanstra. Onder leiding van aanvoerder Mounir Bouasrar -hij was wederom niet af te stoppen- trokken de Bolswarders het spel naar zich toe.

Vlak na rust leidde goed doorzetten van Ferdinand van der Zee tot de 2-1. Ferdinand kreeg de bal aanvankelijk ietwat gelukkig mee, maar hij bleef uiterst koel voor het doel: via een korte stift maakte hij fenomenaal de 2-1. SCB bleef dreigend en creëerde meerdere kansen, maar deze leidden telkens niet tot de bevrijdende 3-1.

In deze fase werden diverse wissels doorgevoerd door zowel Nicator als SC Bolsward. Het was hierbij jammer voor Nicator dat hun gevaarlijkste man met een hamstringblessure het veld moest verlaten.

Vlak voor tijd viel dan toch de 3-1. Invaller Lorenzo Lemmers schermde de bal goed af en kaatste in op Harm Anema. Anema gaf een perfecte assist op Paul Huisman en deze gooide de wedstrijd in het slot: 3-1. Anema, zoon van voormalige AZ- en Cambuur speler Ype Anema, maakte hierbij zijn fout bij de 1-1 goed.