Crowdfunding voor nieuwe sportrolstoel

BOLSWARD/LEEUWARDEN Erwin Wierda (24) uit Bolsward speelt al jaren rolstoelhockey, maar hij lijkt deze sport niet meer uit te kunnen oefenen omdat zijn rolstoel niet meer voldoet aan zijn fysieke toestand. En een nieuw, elektrisch exemplaar kost achttienduizend euro. Hij is een crowdfundactie gestart voor de laatste drieduizend euro die hij nog nodig heeft voor de aanschaf.

Erwin, tegenwoordig woonachtig in Leeuwarden, heeft de spierziekte van Duchenne. Dat weerhoudt hem er niet van om te sporten. ,,Ik speel al rolstoelhockey sinds mijn dertiende”, vertelt hij. ,,Nu heb ik nog een sportrolstoel die ik destijds via het Foppe Fonds gedeeltelijk vergoed heb gekregen. Deze rolstoel is bijna 10 jaar oud en begint steeds minder te worden. Mijn houding is niet meer goed in deze rolstoel en omdat het al zo'n oude stoel is moet ik aanpassingen en reparaties zelf betalen. Dit is helaas gewoon niet te doen voor mij en mijn ouders”, legt hij uit.

De nieuwe rolstoel is één die goed aan te passen is met een aangepaste zitting zodat het voor de sporter minder vermoeiend is. ,,Ook is de mogelijkheid heel goed aanwezig om later, als ik het nodig, heb beademing eraan op te hangen”, vult Erwin aan. ,,Alle hulp is welkom en misschien kennen jullie ook nog wel een fonds dat mij verder kan helpen naar het benodigde bedrag, of misschien iemand die wil sponsoren. Doneer nu om mijn droom uit te laten komen zodat ik weer kan sporten met veel plezier”, besluit hij.

Doneren kan hier.