Stoarmrin, een mars voor meer biodiversiteit

BURGWERD - In Burgwerd is zondag een heuse ‘Stoarmrin’; een mars voor meer biodiversiteit. Vanaf 12 uur gaan deelnemers in een mars over een route van 9 kilometer door de weilanden en boerenerven.

Ondertussen wordt ook stilgestaan bij het steeds stiller wordende landschap en de afnemende biodiversiteit. ,,We willen met deze loop laten zien dat we het belangrijk vinden dat het land leeft en dat het in de toekomst weer vol staat met diverse kruiden en grassen waar de insecten hun feestjes in kunnen vieren. Tijdens deze tocht, voor jong en oud, verheugen we ons op het levende land van de toekomst. Wij zijn de stilte voor de storm van het gezoem en het gekwetter dat ons te wachten staat”, zo luidt de achterliggende gedachte van de organisatoren.

,,We vragen aandacht en ruimte voor vogels, bijen, bloemen, boeren en buitenlui zodat zij samen kunnen leven in een biodiverse wereld. Dat kunnen we niet alleen, dus neem je vrienden, buren, pake en beppe mee, trek iets fleurigs aan of kom verkleed als je favoriete dier of bloem.”

Deelnemers zijn vanaf 11.30 uur welkom in het Doniahûs. Na het officiële welkom start de tocht rond half één. Onderweg zijn er een paar verrassingen, een optreden van Syb van der Ploeg en Piter Wilkens onder het genot van een drankje en een warme kop soep.

Aanmelden kan via kingofthemeadows.eu/stoarmrin.