SC Bolsward (zo) verliest in pover duel in Drachten van de koploper (2-0)

DRACHTEN - Op het mooie sportcomplex de Peppel in Drachten stonden zondag twee jeugdige voetballende ploegen tegenover elkaar. SC Bolsward is een heus ‘gras-syndroom’ aan het ontwikkelen, mede omdat het de voorgaande twee duels op een echte grasmat heeft verloren. Ook in deze wedstrijd op echt gras trokken de Bolswarders, ondanks een goede dosis inzet, aan het kortste eind.

De eerste vijf minuten van de wedstrijd begon Drachten furieus. De thuisploeg stoorde direct en liet deBolswarders niet in hun spel komen. Spits Vredevoort van Drachten schoot op aangeven van de rechtsback maar net voorlangs en tot tweemaal toe werden gevaarlijk ogende schoten op het laatste moment geblokt.

Nadat de eerste aanvalsgolven van Drachten waren geluwd waren het de Bolswarders die nadrukkelijk de bovenliggende partij waren in het verdere verloop van de eerste helft. Een goede combinatie tussen Ferdinand van der Zee en Paul Huisman bracht Lorenzo Lemmers in scoringspositie ter hoogte van de penaltystip. Het schot van Lemmers eindigde helaas voor de Bolswarders recht in de handen van keeper.

Rond de dertigste minuut moest de goed spelende Paul Huisman het veld geblesseerd verlaten en voor hem kwam Ruben Jellesma in het veld. De als laatste man opererende Özgur Akkus werd in de spits geposteerd en Jellesma nam de laatstemanpositie in. Door de omzettingen moesten de Bolswarders weer even wennen waardoor de Drachtster spits Vredevoort nog met een gevaarlijk schot voorlangs voor de laatste opwinding zorgde vlak voor het rustsignaal, ruststand 0-0.

Na de theepauze gingen de Bolswarders op dezelfde voet verder als voor de rust. Drachten kwam niet onder de druk van SC Bolsward vandaan, maar echt uitgespeelde mogelijkheden kregen de Bolswarders niet. Drachten probeerde via uitvallen hun spitsen te bereiken, die prima werden afgestopt door Maarten Botermans en Sean Noorman.

Rond de zestigste minuut een spaarzame uitval, kreeg Drachten een vrije trap toegekend op zo’n 25 meter van de goal. Dennis Hardenbol krulde deze vrije trap vervolgens op fraaie wijze onhoudbaar in de kruising: 1-0.

De Bolswarders waren even aangeslagen maar probeerden ondanks de goal zichzelf terug te knokken in de wedstrijd. Rond de vijfenzeventigste minuut viel het doek definitief voor de bezoekers. Uit een voorzet van de mee opgekomen rechtsback van Drachten, kon Hardenbol ongehinderd zijn tweede goal van de middag binnen knikken.

Gezien de energie die SC Bolsward in de wedstrijd heeft gestoken, had het wel iets meer verdiend ondanks de luttele mogelijkheden, om maar een cliché te noemen van Cruijff ‘Je moet schieten, anders kun je niet scoren’.

Komende zondag komt MKV op bezoek en kan SC Bolsward proberen zijn ongeslagen status op het groene kunsttapijtje te behouden. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.