Wandelaars genieten volop van verrassende ‘Strún’

BOLSWARD Gysbert Japicx liep afgelopen zaterdagavond met een goedkeurende blik door de Broerekerk bij de start van de eerste editie van Boalsert op ‘e Strún. Volgens hem was dit Bolsward op z’n best.

Zo’n 750 mensen liepen mee voor het goede doel; aanschaf van speciale zadels voor paardrijders met een beperking. In een lang lint en in een gemoedelijke sfeer liepen de wandelaars door verborgen hofjes, diverse kerken, scholen en bedrijven in Bolsward. Op plaatsen waar je gewoonlijk niet komt vielen wandelaars van de ene verrassing in de andere.

Turnsters van Hanzestad gaven een turndemonstratie en in It Menniste Skil werd een pianoconcert ten gehore gebracht. In de Roomse Kerk kregen alle deelnemers een kaarsje om aan te steken om een dierbare te herdenken. Steegjes en straatjes waren door bewoners mooi verlicht. Onderweg werden deelnemers getrakteerd op lekkere hapjes en werden hilarische acts opgevoerd in Bloemkamp, zong het Shantykoor uit volle borst in de loods van Jorritsma en werd door milieuwurkgroep Boalsert op het Hoog Bolwerk een valse noot gekraakt.

De Scouting had haar deuren wijd opengezet en een brug gemaakt naar de Stipe waar EspecialCare swingend optrad. Op het eind van de route werden door MeinTheater -met een act van 'The Walking Death'- de struners de stuipen op het lijf gejaagd.

Veel wandelaars gaven na afloop aan dat ze volop genoten hadden van dit bijzondere wandelevenement. ‘Een goed begin van een nieuwe traditie’ was een veelgehoorde wens. Rotary Bolsward laat dit jaar nog weten welk bedrag Boalsert op ‘e Strún heeft opgebracht en of deze succesvolle eerste editie een vervolg zal krijgen.

Voedselbank Bolsward bedankt deelnemers voor de ingeleverde producten. De komende maanden zullen een aantal persoonlijke wensen van deelnemers uit de wensboom in vervulling worden gebracht.