EO-programma ‘Nederland Zingt’ te gast in Bolsward

BOLSWARD - In de Martinikerk in Bolsward vindt dinsdag een tv-opname plaats van het EO-programma ‘Nederland Zingt’.

Bezoekers van het evenement kunnen genieten van een avond vol samenzang en optredens van de beste christelijke koren en artiesten. De Nederland Zingt-avond, die wordt gepresenteerd door Mirjam Bouwman en Henk van Steeg, is inmiddels uitverkocht. Zo'n vijfhonderd bezoekers zijn volgende week bij de tv-opname aanwezig.

Diverse koren en musici verlenen hun medewerking aan deze muzikale avond, zoals het Gereformeerd Drachtster Mannenkoor en Mannenkoor ’t Vechtdal (Hardenberg), beide onder leiding van Minne Veldman. Ook Vocal Group Undique onder leiding van Wilbert Magré maakt haar opwachting. Meewerkende musici zijn o.a. Noortje van Middelkoop (panfluit), Mark Brandwijk (piano), Marjolein de Wit (fluit) en Evelyn Heuvelmans (hobo). Het orgel wordt bespeeld door Martin Zonnenberg.

Samen het geloof uiten

‘Nederland Zingt’ is er voor iedereen: van jong tot oud, in de volle breedte van het christendom én daarbuiten. ,,Door samen te zingen, kunnen we gezamenlijk ons geloof uiten”, zegt eindredacteur Albert-Jan Schol. De beelden die op 6 november in Bolsward worden opgenomen, zullen op diverse momenten te zien zijn in de uitzendingen van Nederland Zingt en Nederland Zingt op Zondag.

Community

In de voorbije jaren groeide Nederland Zingt uit tot een community waar wekelijks duizenden mensen hoop, troost en liefde ervaren door geestelijke liederen. Met uitzendingen op zaterdagavond en zondagochtend, een website met zo’n honderdduizend unieke bezoekers per maand én een uitverkochte Nederland Zingt Dag.

Nederland Zingt, iedere zaterdagavond rond 19.00 uur op NPO 2.

Nederland Zingt op Zondag, iedere zondagmorgen om 09.05 uur op NPO 2.