Wesley Lohman schiet SC Bolsward (zo) naar verdiende overwinning op MKV: 1-0

BOLSWARD - Voor een behoorlijk aantal toeschouwers wist SC Bolsward (zo) een groot veldoverwicht en af en toe oogstrelende combinaties niet in doelpunten uit te drukken tegen MKV. Door een groot aantal afwezigen en geblesseerden was het een behoorlijke puzzel. Maar door de brede selectie kon trainer Arnold Haanstra toch weer een prima spelend team de wei in sturen.

Ruben Jellesma en Wesley Lohman vormden het centrale duo in de verdediging deze middag. Geflankeerd door de betrouwbare backs Jesse Bons en Maarten Botermans bleek dit na 90 minuten voetbal een niet nemen veste voor MKV.

Wesley Lohman, die na een langdurige blessure voor het eerst in de basis startte, zou een uitstekende wedstrijd bekronen en als maker van het enige doelpunt als matchwinner van het veld stappen. Dat het prettig is om een linkspoot en een rechtspoot centraal achterin te hebben bleek uit de goede verdeling van het spel van Jellesma en vooral Lohman.

Na het eerste fluitsignaal van de jonge, maar prima fluitende scheidsrechter Aartsen, ontspon zich een duel wat zich vooral op het middenveld afspeelde. Het makkelijk combinerende middenveld van de Bolswarders bestaande uit Ferdinand van der Zee, Mounir Bouasrar en de prima spelende Harmen Anema was deze middag heer en meester over MKV.

Helaas voor het publiek verzandden de soms prachtige combinaties regelmatig in schoonheid en werden de voorwaartse spelers van SC Bolsward maar mondjesmaat bereikt.

Met voorin twee geroutineerde spelers -Lorenzo Lemmers en Özgür Akkus- die gezamenlijk meer dan 200 goals achter hun naam hebben staan en een youngster (Romano Perridon) met een goede voorzet in de benen, zou het elftal hier toch beter gebruik van moeten en kunnen maken. Tekenend hiervoor was dan ook dat Ruben Jellesma met een schot van afstand voor het eerst de keeper van MKV dwong om gestrekt naar de hoek te moeten gaan.

MKV beperkte zich tot het tegenhouden en hoopte op een lange bal die wellicht eens goed zou vallen. Ondanks dat SC Bolsward de wedstrijd volledig controleerde wist men niet tot scoren te komen in de eerste helft.

De tweede helft was nog geen 3 minuten onderweg of de ban leek gebroken voor de Bolswarder equipe. Een toegekende vrije trap op de rand van het zestienmetergebied werd door Wesley Lohman langs de muur achter de verbouwereerde keeper geschoten: 1-0.

Het vervolg van de tweede helft laat zich al raden. Het bij vlagen prima combinerende Bolsward weigerde definitief de trekker over te halen. Zo eindigde een aanval over veel schijven via de linkerkant met meerdere combinaties binnen het strafschopgebied uiteindelijk bij Mounir Bouasrar, die vervolgens met een vlammend schot de lat teisterde.

Ook een goede individuele actie vanaf rechts van Ferdinand van der Zee eindigde met een schot in het zijnet aan de verkeerde kant van de paal. De hard werkende Arjen Bogaard, die Lorenzo Lemmers was komen aflossen in de spits, kogelde ook nog een bal langs de kruising na goed samenspel.

MKV putte ondertussen moed uit het feit dat de stand slechts 1-0 was en ging, ondanks dat het in een wurggreep zat bij de Bolswarders, aan het einde van de wedstrijd toch opportunistischer spelen.

Zo bleef het tot het laatste fluitsignaal van de wedstrijd onnodig spannend voor alles en iedereen die SC Bolsward een warm hart toedraagt. Gelukkig bleef de defensie samen met de geconcentreerd coachende sluitpost Demirci fier overeind en bleef de nul behouden op het virtuele scorebord voor de thuisclub.