‘De leukste kerstmarkt ooit’: struinen door de straatjes van Bolsward

BOLSWARD - Ook dit jaar weer het bureninitiatief ‘De leukste kerstmarkt ooit’. Over precies een maand -vrijdag 7 december- is het evenement met de veelbelovende naam, waar marktstalletjes in schuren, garages, woonkamers, halletjes, tuinen gerealiseerd worden.

Ook dit jaar weer het bureninitiatief ‘De leukste kerstmarkt ooit’. Over precies een maand -vrijdag 7 december- is het evenement met de veelbelovende naam, waar marktstalletjes in schuren, garages, woonkamers, halletjes, tuinen gerealiseerd worden.

Er zijn enthousiaste buurtbewoners die hun deuren open stellen voor vrienden of kennissen die graag gebruik willen maken van deze originele markt om hun verkoop stalletje daar te plaatsen. Het kan al heel snel: even de schuur opruimen, tentje plaatsen in je tuin en er ontstaat zo een eigen kerstwinkeltje.

Er zijn al vele aanmeldingen en creatieve initiatieven gemeld. Naast de verkoop van zelfgemaakte kerstdecoraties is er ook muziek. Er zijn kramen waar de bezoekers verrast gaan worden met live optredens van koren en muzikanten.

Hilarisch was de deelname van enkele jaren geleden, waar bezoekers bij mensen op ‘t Laag naar binnen konden om door een smalle steeg, tuin, bijkeuken, vervolgens op de Hoogstraat uit te komen. Vorig jaar werd een steeg geopend die al ruim dertig jaar niet meer werd gebruikt tussen 't Laag en de Hoogstraat.

,,Dit jaar kan er wel weer eens een nieuw uniek initiatief bij komen, maar ik verklap nog niks. Wij rekenen dus dit jaar weer op muzikale en creatieve verrassingen”, laat Martin Winselaar van de organisatie weten.

,,Omdat het na 17:00 uur donker is zorgt deze markt voor een feeërieke sfeer in de kleinste straatjes van Bolsward, temeer omdat iedere deelnemer wel zijn klanten naar zich toe moet trekken met lichtjes en andere middelen. Het wordt dus weer een gezellige boel”.

Hendriksen Fashion is die avond meer dan fashion alleen, de parkeerplaats achter deze modezaak (Hoogstraat), zal met een verzameling partytenten en lichtjes, worden omgetoverd tot een heus kerstplein.

Andere ondernemers van de Marktstraat en Jongemastraat openen ook hun achterdeuren voor verkoop van kerstspulletjes en dragen bij aan nog meer gezelligheid aan deze markt.