Westergoo’s eerste verliest ook van Philidor Leeuwarden

BOLSWARD - Nadat het in de eerste ronde van de FSB-competitie mis ging tegen het tweede team van Schaakcombinatie Leeuwarden, verloor het eerste viertal van schaakclub Westergoo dinsdag opnieuw.

En weer was het een team uit de Friese hoofdstad dat te sterk bleek: Philidor II. De uitslag was klip en klaar en geheel in lijn der verwachting: 4-0. De Philidor-reserves hadden gemiddeld tweehonderd ratingpunten meer in huis en zoiets valt op het bord niet te verdoezelen.

Jan Nota, Jos Dölle, HarmJan Dijkstra en Taeke Bergsma gaven redelijk partij, maar toen de fijnere kneepjes van het vak eraan te pas kwamen schoten zij te kort.

Westergoo II wist maandagavond in Emmeloord wel te winnen. Van der Pal en Stornebrink scoorden vol, Garmen half en Leeverink beet stof. Het derde komt volgende week in actie, wederom op de zeebodem van de voormalige Zuiderzee.

Intern was het begrijpelijkerwijs rustig. Banning en Viersma remiseerden, net als Van der Pal en Boomsma en Bottema en Hylkema. Hageman versloeg Jan Altena en Piet Sikma was te sterk voor Stapersma.

Jan Nota voert de ranglijst aan, gevolgd door Lambertus Hylkema.