Water weer kalm bij Zwembad Vitaloo: Ons Zwembad en Optisport klaren de lucht

BOLSWARD - Stichting Ons zwembad en exploitant Optisport B.V. hebben de handen opnieuw ineengeslagen en werken samen aan een plan voor de toekomst van Zwembad Vitaloo Bolsward.

Afgelopen periode is er frictie ontstaan doordat naast Optisport ook Stichting Ons zwembad zichzelf als mogelijke exploitant voor Zwembad Vitaloo had opgeworpen. Deze week zijn er verhelderende gesprekken geweest tussen de huidige exploitant en de stichting en is de kou uit de lucht.

De stichting trekt zich terug als autonome geïnteresseerde. Beide partijen hebben afgesproken samen te werken om het zwembad open te houden voor de inwoners van Bolsward. Niet als twee concurrerende partijen naast elkaar, maar samenwerken aan de toekomst voor Zwembad Vitaloo.

Concreet leidt dit tot het inzetten van meer vrijwilligers en het schrijven van een gezamenlijk plan van aanpak dat uiterlijk in januari 2019 door Stichting Ons Zwembad en Optisport gepresenteerd zal worden aan de gemeenteraad van de gemeente Súdwest-Fryslân.

Optisport en Stichting Ons zwembad vragen de gemeenteraad om uiterlijk in april 2019 een definitief besluit te nemen over periode na het aflopen van het contract met Optisport.

De toekomst van het zwembad wordt maandag in de raadsvergadering besproken.