Sopraan Sterre van Boxtel (14) bij ‘Zingen in de Martini’

BOLSWARD - De bekende concertreeks ‘Zingen in de Martini’, onder leiding van Jan Brens, kent zondag een primeur in Friesland. De 14-jarige sopraan Sterre van Boxtel beschikt over een uitzonderlijk mooie stem. Zij komt naar Bolsward om, samen met organist Martin Mans, het Fries Mannen Ensemble (met pianist Jan Moens en sopraan Margje Dijkstra) en het Fries Blazers Ensemble, op te treden. Het concert in de Martinikerk begint om 15.00 uur.

Een kennismaking met een jonge ster. Zij zingt onder meer ‘O mio Babbino Caro’ van Puccini. Verder zal Sterre in combinatie met koor, orkest en piano/orgel van zich laten horen in aansprekende klassieke en geestelijke melodieën.

Martin Mans zal het beroemde Hinsz-orgel bespelen. Het Fries Mannen Ensemble gaat samen met de sopraan Margje Dijkstra uit Wolvega een aantal liederen zingen. Margje was in een vroegere versie van het bekende EO-programma Nederland Zingt een bekende verschijning.

Diverse koren stonden onder haar leiding, onder andere Vox Humana uit Heerenveen en het Steenwijker Mannenkoor. In de negentiger jaren was zij geregeld solist bij een van de koren van dirigent Jan Brens. Zij zingt samen met begeleiding van Jan Moens op piano en de dirigent op saxofoon het Nonnenkoor van Johann Strauss.

Verder is zij solist in een nieuw arrangement van Brens met de titel ‘Take my hands’ in samenspel met het Fries Blazers Ensemble. Dit orkest wordt bij ieder concert gevormd uit een bestand van zo’n 50 liefhebbers van koraalmuziek en licht klassieke werken.

Kaarten zijn te koop bij de Primera-vestigingen in Bolsward en Sneek en zondagmiddag vanaf 14.00 uur bij de kerk.