Belactie voor De Rolpeal levert 350 vrijwilligers op

WORKUM - De belactie om vrijwilligers voor het nieuwe, nog in aanbouw zijnde Sportcentrum De Rolpeal is uiterst succesvol. Ruim 350 leden vanuit de georganiseerde sport hebben vorige week aangegeven als vrijwilliger aan de slag te willen.

Wethouder Gea Wielinga gaf vorige week het officiële startsein door ‘de eerste vrijwilliger’ te werven. Na haar telefoontje zijn de belteams van de verschillende sportverenigingen uit Workum aan de slag gegaan om al hun eigen leden te bellen

Aan de Spoardyk in Workum zijn de contouren al goed zichtbaar van het nieuwe sportcentrum, dat in de zomer van 2019 opgeleverd wordt. In het centrum wordt een volwaardige sporthal gerealiseerd, een zwembad met 6 zwembanen, verschillende kleed- en doucheruimtes en een gezellige horecavoorziening. Ook krijgt het nieuwe sportcentrum een fraai dakterras dat uitkijkt over de voetbalvelden. Met dit sportcentrum krijgt Workum en omgeving weer een toekomstbestendig gebouw waarin volop gesport kan worden.

Vrijwilligers die zich nog willen aanmelden kunnen naar één van de informatiebijeenkomsten op dinsdag 27 november om 19.30 uur of op donderdag 6 december om 19.30 uur in Kultuerhús Klameare.