Sinterklaas komt zaterdag in Bolsward (+overzicht van overige activiteiten)

BOLSWARD Hij komt, hij komt.. En wel op 17 november. Zoals gebruikelijk komt Sinterklaas weer rond 14.00 uur via het Kruiswater Bolsward binnen om vervolgens, na een vaartochtje door de grachten, bij Plein 1455 voet aan wal te zetten. Hij wordt vergezeld door veertig pieten. CMV Oranje en Showband Hollandia zorgen voor de muzikale omlijsting.

Daar wacht wethouder Maarten Offinga de Goedheiligman op, daarna neemt de Sint de tijd om de kinderen te begroeten en handjes te schudden. Ondertussen klinken op het plein de welbekende Sinterklaasliedjes. Om 15.00 uur gaat Sinterklaas per koets naar het stadhuis, waar hij en wethouder Offinga een toespraak geven. Ook vertelt hij over de plannen en activiteiten die komende periode plaatsvinden.

Zo is er 24 november de welbekende Pieten Vossenjacht in het centrum van Bolsward. Kinderen kunnen vanaf 13.30 uur op zoek naar tien verschillende Zwarte Pieten die verstopt hebben in de winkels. Als ze één vinden, krijgen ze een stempel. De volle stempelkaart kan ingeleverd worden bij Sinterklaas en zijn Hoofd Piet op hun logeeradres in Het Weeshuis. Uit de ingeleverde stempelkaarten worden vijftien namen getrokken. Die kinderen mogen op 1 december met Sinterklaas ontbijten. Op die dag doet de Sint ‘s middags ook zijn ronde door de stad, waar hij de kinderen die hij tegenkomt trakteert op wat lekkers.

De middag daarvoor -vanaf 17.00 uur- is er het ‘Heerlijk avondje’ in de tuin van Het Weeshuis. Hier zijn verschillende activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen.