Einde aan Internationaal Dansfestival Bolsward

BOLSWARD - Het Internationaal Folkloristisch Dansfestival Bolsward is komende zomer voor het laatst. Dat heeft de organisatie noodgedwongen besloten.

,,Afgelopen week heeft het bestuur van het IFDB besloten, om in 2019 nog 1x een dansfestival te organiseren in Bolsward, helaas stopt het na 2019”, valt te lezen.

De zorgen waren er al langere tijd: het bleek steeds moeilijker om gastgezinnen te vinden voor de internationale dansgroepen. Dat blijkt nu de reden te zijn om er een punt achter te zetten. Ook is er geen opvolging in het bestuur, waar veel leden zich al meer dan dertig inspannen. Nu het bestuur stopt, stopt ook het voortbestaan van het festival. ,,Wel staat het bestuur open als er organisaties zijn in Bolsward, of andere initiatieven om deze personen in te werken zodat het festival door een nieuwe organisatie wederom opgepakt kan worden”, zo laat het weten.

Tijdens de Heamieldagen van 2019, de periode wanneer het festival altijd plaatsvindt, wil het bestuur nog een keer goed uitpakken. ,,Inmiddels is het bestuur druk bezig groepen te benaderen voor de laatste editie, en is vol goede voornemens hier een groots festival van te maken. Binnenkort zal het bestuur de groepen bekend maken die zullen participeren op het dansfestival in 2019.”