SC Bolsward (zo) en Gruno delen de punten in aantrekkelijk duel: 2-2

GRONINGEN - Op het hoofdveld van het Groninger Gruno behaalde SC Bolsward (zo) zijn eerste punt op -echt- gras. Gezien het getoonde veldoverwicht en het scoreverloop had er misschien meer in gezeten voor de Bolswarders, maar gezien de kansen voor beide teams was een gelijk spel een juiste weerspiegeling van de wedstrijd.

Door de wegens ziekte afwezige Harmen Anema en de geblesseerde Ferdinand van der Zee was trainer Arnold Haanstra genoodzaakt om enkele wijzigingen door te voeren. Sjoerd Breeuwsma speelde samen met Ruben Jellesma centraal achterin en Wesley Lohman schoof hierdoor een linie op naar het middenveld.

In de beginfase van de wedstrijd was het een beetje aftasten van beide kanten. In de 12e minuut mocht Romano Perridon een corner nemen vanaf rechts. De kopbal van Maarten Botermans smoorde in de doelmond, de attente Paul Huisman wist hier wel raad mee en prikte te 0-1 tegen de touwen.

Na de voorsprong was het initiatief volledig in handen van SC Bolsward. Wesley Lohman en Mounir Bou-Asrar zetten de lijnen uit op het middenveld en Gruno kon alleen zo nu en dan via lange ballen hun snelle en gevaarlijke spitsen bereiken. Rond de 26e minuut viel plotseling de gelijkmaker te noteren.

Er was geen vuiltje aan de lucht totdat de Bolswarder goalie Tolga Demirci een klassieker uit zijn mouw schudde waar hij zo langzamerhand patent op aan mag vragen. Een inspeelbal dwars door het midden werd simpel onderschept door Mitchell van Kalsbeek van Gruno en met een geplaatste boogbal over keeper Demirci was het een koud kunstje om de 1-1 op het scorebord te schieten.

Terwijl Gruno nog hun onverwachte treffer vierde was het Wesley Lohman die vanaf de aftrap de diepgaande spits Paul Huisman met een sublieme pass alleen voor de keeper zette. De in goede vorm stekende Huisman bleef koelbloedig en scoorde zijn tweede goal van de middag en bracht Bolsward opnieuw op voorsprong:1-2.

In het resterende kwartiertje tot de thee waren er voor beide teams nog enkele kansjes maar gescoord werd er niet meer in de eerste helft.

Direct in het begin van de tweede helft ontsnapte de snelle en behendige van Kalsbeek van Gruno op links aan de Bolswarder verdediging. Het schot van dichtbij van spits Oosterhof uit de voorzet werd prima gestopt door keeper Demirci, hiermee zijn foutje uit de eerste helft enigszins goedmakend.

Er ontstond een open wedstrijd, Bolsward was net als in de eerste helft de beter voetballende ploeg maar ook Gruno kwam er regelmatig gevaarlijk uit. Huisman kopte nog tegen de lat vanuit een voorzet van Perridon.

In de 64e minuut miste Özgür Akkus dé kans om de derde Bolswarder treffer te scoren. In de tegenstoot werd aan de andere kant wel de trekker overgehaald en schoot Gruno speler Schripsema de gelijkmakende treffer in de korte hoek binnen: 2-2

In de resterende minuten schoot één van de uitblinkers aan Bolswarder zijde -Wesley Lohman- nog een vrije trap tegen de paal. In de slotminuut was het Gruno-spits Oosterhof die nog een strafschop claimde, maar de prima fluitende scheidsrechter Lubberts wilde hier niets van weten. Gezien de kansen voor beide teams een terechte uitslag: 2-2.

Komende zondag speelt SC Bolsward op het veld 50 meter verderop bij de buren van Gruno: Groninger Boys.