‘Hunters’ zochten tijdens Heamiel in Bolsward naar vader en dochter

BOLSWARD In de volgende aflevering het tv-programma Hunted is Bolsward duidelijk in beeld tijdens de afgelopen Heamieldagen. Ook is er een rol weggelegd voor wijkagent Gerrit Schermer.

In het programma moeten twaalf burgers 500 uren uit handen blijven van een gespecialiseerd opsporingsteam. Fred en Lotte Boersma, vader en dochter uit Wolsum, doen ook mee.

In de aflevering van maandag is, zo blijkt uit de trailer, te zien dat de Friezen, ondanks dat ze gezocht worden, een bezoek brengen aan Heamiel. Daar wordt op het hoofdkwartier echter rekening mee gehouden. Foto’s gaan dan ook de ronde. ,,Dan wordt het wel tricky”, merkt Fred op.

Halverwege belt wijkagent Schermer in. Hij heeft het tweetal gespot bij het stadhuis tijdens de optocht. Twee leden van het opsporingsteam zijn in Bolsward. Veel verder gaat het filmpje nog niet: de spanning wordt vakkundig opgebouwd. Maandag is de ontknoping: worden Fred en Lotte gepakt of niet? Hunted is vanaf 20.25 uur te zien op NPO3.

Het is het derde seizoen van de Nederlandse variant van Hunted. In de eerste jaargang lukte het Bolswarder Evert Kramer als enige om uit handen van het opsporingsteam te blijven.