Ondernemers botsen met gemeente over tijdelijke schaatsbaan Bolsward

BOLSWARD - Het botst het tussen de gemeente en de initiatiefnemers van de tijdelijke schaatsbaan in het centrum: de Bolswarder Activiteiten Commissie (BAC).

BAC, onderdeel van de Vereniging Ondernemend Bolsward (VOB), wil de tijdelijke ijsbaan drie weken lang op het Marktplein aanleggen. Een grote schare sponsoren en ondernemers omarmt het plan maar de marktmeester van Súdwest gooit roet in het eten.

Door de vaste indeling van de markt is er volgens de ambtenaar geen ruimte voor de schaatsbaan. Althans: niet op donderdagochtend. En dus moet het imitatie-ijs op woensdagavonden worden weggehaald en op donderdagmiddag, als de markt is afgelopen, weer worden aangelegd.

Ander bijkomend nadeel: het wordt dan een onoverdekte ijsbaan. Er was een bedrijf bereid gevonden een tent te sponsoren, maar niet als deze twee keer extra moet worden afgebroken en opgebouwd.

VOB kwam met een alternatief: schuif de twee kramen waar het om gaat naar de doorgaande weg en sluit het stukje voor de bibliotheek af. Via het Hoogzand kan het verkeer omgeleid worden. Ook dit lijkt aan dovemansoren besteed bij de gemeente. ,,Ze willen gewoon niet”, verzucht VOB-lid Niels Engelmoer.

Hij komt wel met een geruststellende mededeling: ,,Er komt hoe dan ook een schaatsbaan.”